Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną ugotować aż będzie miękka i odlać wodę.
Mięso, boczek i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz rozgnieciony czosnek i dodać do kapusty.
Kostkę bulionową rozpuścić w szklance przegotowanej wody i dolać do kapusty, doprawić przyprawą do bigosu i zapiec w piekarniku.
Zamiast przecieru pomidorowego można dodać ketchup lub czerwone wino ;)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Kiedyś już robiłam ten bigos jest pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Zgadzam się, jest przepyszny ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    Mniaaam
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Bigos palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !