Sposób przygotowania

Jajko rozmącamy w miseczce, a następnie smarujemy nim jeden płat ciasta.
Posypujemy go obficie przyprawami.
Ser ścieramy na drobnej tarce- połową posypujemy posmarowane wcześniej ciasto
Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta- mocno dociskamy całość.
Wierzch smarujemy , przyprawiamy i posypujemy resztą sera.
Ciasto kroimy wzdłuż na cienkie paski- chwytamy dwa końce i skręcamy tak by powstały serpentynki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 12-15 minut aż serpentynki będą rumiane.
Świetna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.
Do przyprawienia można użyć swoich ulubionych przypraw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    mniam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Smakowite.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    mniam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    bardzo fajne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takie wytrawne sa świetne, i do barszczyku i do piwka......super!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto takie choć raz zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !