Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiejski boczek wędzony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SOLANKA:
woda
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: wiejski boczek wędzony

najpierw przygotować solankę do dużego garnka wlać wodę niekoniecznie przegotowaną może być surowa dodać przyprawę kucharek uniwersalną i kucharek w płynie aby sprawdzić czy solanka jest dość słona należy włożyć surowe całe jajko wraz ze skorupką jak wypłynie na wierzch to włożyć boczek który ma zostać uwędzony przygnieść go czymś aby był cały zanurzony i odstawić na minimum 4 dni w chłodne i ciemne miejsce po tym czasie wyjąć go z solanki powiesić na haczykach każdy i wstawić w ciepłe miejsce aby trochę się podsuszył następnego dnia rozpalić trocinami z liściastego drzewa ogień w wędzarni jak się dobrze rozpali to zasypać trocinami płomień tak aby był tylko dym powiesić podsuszony boczek i uwędzić na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 06.09.2012 19:47
przepi?kny i na pewno smaczny
Madziela 22.07.2012 08:27
piekny taki boczus :)
jeta72 13.04.2012 17:41
pychota
cooleczka 09.04.2012 16:15
zdecydowanie zgadzam się z ziutulą :)
IKrakowianka 08.04.2012 20:18
wygląda apetycznie
Wacław 08.04.2012 12:09
pyszniutki !
Seba 08.04.2012 11:16
smaczny
Mariusz10 08.04.2012 10:25
dla mnie bomba
Wafelek2601 08.04.2012 01:20
świetny kawał mięska
ziutula
ziutula 08.04.2012 00:31
to jest boczek!!! - anie te dziwadła z marketów...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak