Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Masło zostawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. Zawijamy je w folię spożywczą, lekko ugniatamy, nadając przybliżony kształt baranka, wyrównujemy powierzchnię folii. Wkładamy w drewnianą foremkę i zaciskamy dokładnie- w razie potrzeby wciskamy "wychodzące" masło do środka. Baranka kładziemy na kawałku białego papieru, delikatnie ściągamy folię spożywczą. Maskujemy ewentualne nierówności. Z jałowca robimy oczy.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    będzie pięknie zdobić świąteczny stół - aż szkoda zjadać takie masełko :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    strasznie mi się takie maślane baranki podobają :) szkoda, że nie mam takiej foremki
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Również żałuję, że nie mam takiej foremki. W tym roku musiał mi wystarczyć kupny maślany baranek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    śliczny baranek!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z plastyką miałem zawsze kłopoty :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !