Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowo- warzywny bez wątróbki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
marchew 2 duża
pietruszka 1 duża
cebula 1 duża
olej 4 łyżki
ziele angielskie 5 ziaren dużych
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bułka czerstwa 1 duża
tłuszcz do formy
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
boczek 30 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowo- warzywny bez wątróbki

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka oraz boczek kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy 20 minut w wodzie z dodatkiem pieprzu ziarnistego i ziela angielskiego. Po upływie tego czasu mięso wyciągamy i w tej samej wodzie gotujemy przez 10 minut obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa. Cebulę obieramy i podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Pasztet drobiowo- warzywny bez wątróbki foto
2
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy wraz z mięsem i warzywami (ja wyjątkowo użyłam rozdrabniacza, który się znakomicie sprawdził).
Krok 2 - Pasztet drobiowo- warzywny bez wątróbki foto
3
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, imbirem i gałką.
Krok 3 - Pasztet drobiowo- warzywny bez wątróbki foto
4
Przekładamy do średniej keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, Pieczemy około 60 minut w 180-190 stopniach.
Krok 4 - Pasztet drobiowo- warzywny bez wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 06.05.2012 13:06
super
pacpaw 20.04.2012 23:47
ładne kolorki - mocno wpływają na apetyt :o)
Beatris 08.04.2012 15:44
Bardzo lubię domowe pasztety.
irenka 07.04.2012 23:12
wygląda apetycznie
zdzichu 07.04.2012 21:02
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak