Sposób przygotowania

Żołądki zalać gorącą wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości.
Po ostudzeniu odcedzić i pokroić żółądki w paski.
Do wywaru ponownie dodać żołądki i zagotować - doprawić do smaku.
Sos zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    żołądkami karmię mojego kota, zrobiłabym mu gulasz ale chyba woli surowe ;)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja jestem szczęśliwą posiadaczką sześciu tygrysów i niestety moje żołądkami gardzą, więc sami je jadamy... ;)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mm;) bardzo lubię;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !