Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z brzoskwinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 15 dag
smalec 5 dag
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z brzoskwinką

Mąkę siekamy z margaryną i smalcem, dodajemy żóltka i śmeiatnę oraz proszek do pieczenia. zagnieść ciasto rozcierając dłońmi starannie wszystkie składnikki w celu uzyskania jednolitej masy Następnie wykaldamy rozwałkowane ciasto na blachę, wykladamy gotową masę twarogową. Następnie na wierzch wykladamy pokrojone plasterki brzoskwini. Pieczemy w rozgrzanym piekarnniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.07.2013 07:20
rewelacyjne ciacho
Lidia6 16.12.2012 10:40
pyszny
Goya 26.07.2012 21:43
super
Izabela28 31.05.2012 20:06
bardzo lubię sernik:)
Paweł10 08.04.2012 11:47
uwielbiam brzoskwinie :-)
Kamila/kami007 08.04.2012 00:11
mniam
monika1968 07.04.2012 18:45
Fajny przepis
monika1968 07.04.2012 18:45
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak