Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić je z cukrem na sztywno, następnie do piany dodawać po jednym żółtku i mieszać. Mąki wymieszać z proszkiem i dodać do masy delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę i upiec na złoty kolor. Jeszcze ciepłe zwinąć za pomocą ściereczki w roladę, zostawić do ostudzenia. Galaretkę rozpuścic w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru, dodać zmiksowane truskawki i tężejącą galaretkę, wszystko zmiksować. Kiedy masa zacznie się ścinać wyłożyć ja na biszkopt i zwinąć w roladę, pozostawić w lodówce na co najmniej 2 godziny . Przed podaniem wierzch rolady popudrować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    puszysty biszkopt, mam słabość do rolad:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    wygląda niesamowicie :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniała
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda niesamowicie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !