Sposób przygotowania

Mąke musimy przesiać z proszkiem do pieczenia. Następnie siakamy z margaryną i 5 żółtkami jaj. Dodajemy 1/2 szklanki cukru i wyrabiamy kruche ciasto. Następnie schłądzamy je w lodówce. 2/3 ciasta rozwałkowywujemy i ukladamy na blasze. Pozostałe cisasto dzielimy na dwie części. Do jednek części dodajemy 1 łyżkę kakao. Jabłka dzielimy na kawałki, rozgotowywujemy, przecieramy przez durszlak i ostudzamy Nastepnie ukladamy na cieście. schlodozne ciasto jasne nalezy zetrzec na tarce z duzmymi oczkami bezpośrednio na przecier z jabłek. Ubijamy sztywną pianę z białek i szklanki cukru. Na ciasto wykaldamy jabłka, nastepnie na nie wykaldamy pianę i uladamy na startym cieście. Ciasto pozostałe jasne i z kakao scieramy i posypujemy wierzch. Pieczemy około 45-50 minut w gorącym piekarniku. zamiast jabłek mozna uzyc rabarbaru lub dzem

Komentarze

  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    pyszota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Pycha to ciasto
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    najlepsze ciasto też takie robię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !