Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki naleśnikowe z jagodami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
masło 5 dag
olej do smażenia
mąka 225 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier drobny 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
sok z pomarańczy 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
maślanka 375 ml
jagody 30 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Placki naleśnikowe z jagodami.

Jajka rozkłóć, wymieszaj z cukrem pudrem, wlej maślankę. Dodaj roztopione przestudzone masło i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Gęste ciasto nakładaj na natłuszczoną patelnię i smaż je. Jagody opłucz wodą, polej sokiem z pomarańczy, posyp cukrem. Rozmroź w mikrofalówce, albo na wolnym ogniu w rondelku. Najlepiej podawać je polane jogurtem i porcją jagód.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.04.2012 17:58
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak