Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Raffaello

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 4 łyżki
Krem:
margaryna kostka 250 g
cukier 1/2 szklanki
serki waniliowe danio 3 (każdy po 20 dag)
wiórki kosowe 20 dag (15 dag do kremu, a 5 dag do posypania)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Raffaello

Biszkopt: białka ubić z z cukrem i, nadal ubijając, dodawać po jednym żółtku oraz po jednej łyżce oleju. Następnie wsypywać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszać ciasto powoli drewnianą łyżką. Wlać do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Przygotować krem: margarynę z cukrem zmiksować, stopniowo dodawać serki i wiórki kokosowe (15 dag). Dobrze zmiksować. Wystudzone ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem. Posmarować wierzch i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:19
PYCHOTA!!!
Bożena13 18.06.2012 14:41
uwielbiam te ciasto!
jozefinach 25.04.2012 16:58
Pyszności.
monika1968 22.04.2012 12:52
Super
paula99926 18.04.2012 21:32
moje ulubione! mniam
adam1f 10.04.2012 00:17
dobre
Cukiereczek13 08.04.2012 11:52
sama też robię rafaello, bardzo lubię to ciasto
dwa pokoje z kuchnią 07.04.2012 18:24
uwielbiam rafaello
jolanta19 07.04.2012 18:21
super
stokrotka 07.04.2012 17:35
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak