Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 600 g
białe wino 250 ml
sok z 1 pomarańczy
cukier brązowy 2 łyżki
melona cantalupa 1/4

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik truskawkowy

Truskawki (400g)opłucz i pokrój na kawałki. Zmiksuj z winem, sokiem pomarańczowym i cukrem. Wlej do szklanego naczynia i zostaw w lodówce na ok. 15 minut. Resztę truskawek (200g) opłucz i pokrój w plastry. Z melona wytnij kuleczki. Dodaj je do chłodnika i zostaw w lodówce na 30 min. Następnie przelej do miseczek, chłodnik jest od razu gotowy do zjedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak