Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Proporcje na formę 20x25 cm. Migdały bez skórki zmielić, zmieszać z mąką i cukrem. Dodać masło, żółtko i zagnieść ciasto. Formę wyłożyć papierem, wylepić ciastem i przykryć dodatkowo papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki obciążyć fasolą, piec około 15 min. w 180 stopniach. Wyjąć z piekarnika, zdjąć fasole z papierem i wstawić na kolejne 15 min. do piekarnika. Wyjąć i przestudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem, dodać rozpuszczony cukier w 3 łyżkach wody. Mazurek pokryć warstwą połowy czekolady, ułożyć regularnie połówki śliwek suszonych i pokryć drugą połową czekolady. Udekorować migdałami i opcjonalnie orzechami włoskimi. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super :-) bardzo smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Przepięknie udekorowany.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    po prostu prześliczny...:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    misia53

    śliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    boski :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    smaczny i pięknie ozdobiony mazurek - w końcu "je się oczami" :)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    lubię mazurki z taką prostą i nie przesadzoną dekoracją :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    piękna ozdoba na tym mazurku:)
  • 1
    zdjecie0477
    Opublikowano

    eeee

    super chodz ja robie inaczej :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra można jeść oczyma taki jest piękny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !