Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z czarnych porzeczek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki 10 dag
woda 1/4 l
cukier 5 łyżeczek
mąka ziemniaczana 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z czarnych porzeczek.

Przebrać porzeczki, dobrze je opłukać oraz oddzielić szypułki. Do wrzątku włożyć porzeczki, zagotować je pare razy i przetrzeć gorące przez sito. Do tego dodać cukier i podgrzać. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić zimną wodą, dokładnie wymącić i wlać do gorącego przecieru, mieszać do zagotowania. Gorący kisiel wlać do salaterki, którą poprzednio należy polać zimną przegotowaną wodą i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 27.11.2012 19:49
pyszniutki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak