Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Składniki dodaję tutaj, ponieważ ciasto jest wieloetapowe : )

Ciasto I:
2,5szkl. Mąki
Kostka margaryny
6 żółtek
Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną z nich wyłożyć na blaszkę, piec ok. 10-15 min. Wystudzić

Ciasto II
6 białek
Niepełna szklanka cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
15 dag orzechów(posiekane)

Ubić białka z cukrem, dodać mąkę, wymieszać i połowę wyłożyć na I podpieczone ciasto. Posypać orzechami i piec na brązowy kolor. Drugi placek upiec tak samo.

Krem
Pół kostki margaryny
Puszka słodkiego skondensowanego mleka

Gotować mleko 2 godziny w garnku z wodą i schłodzić nie otwierając. Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo mleko, podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao i wyłożyć na I ciasto. Przykryć drugim i wyłożyć resztę masy. Posypać obficie listkami migdałów, orzechami, wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 24.04.2013 20:57
bardzo lubię
Maniek2 09.10.2012 19:25
świetne
mela25 26.06.2012 08:23
uwielbiam
kriso 07.04.2012 22:11
pychota
daria2911 07.04.2012 21:52
zdjęcia po przekrojeniu dodam później :)
mikrusiak 07.04.2012 16:42
mniam mniam uwielbiam... niebo w gębie...;D
parysek10 07.04.2012 15:47
Zrobiłam podobne i jest super
treonina 07.04.2012 15:03
zapowiada się pysznie! a mogłabyś dodać zdjęcie ciasta po przekrojeniu? :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak