Sposób przygotowania

Składniki dodaję tutaj, ponieważ ciasto jest wieloetapowe : )

Ciasto I:
2,5szkl. Mąki
Kostka margaryny
6 żółtek
Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną z nich wyłożyć na blaszkę, piec ok. 10-15 min. Wystudzić

Ciasto II
6 białek
Niepełna szklanka cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
15 dag orzechów(posiekane)

Ubić białka z cukrem, dodać mąkę, wymieszać i połowę wyłożyć na I podpieczone ciasto. Posypać orzechami i piec na brązowy kolor. Drugi placek upiec tak samo.

Krem
Pół kostki margaryny
Puszka słodkiego skondensowanego mleka

Gotować mleko 2 godziny w garnku z wodą i schłodzić nie otwierając. Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo mleko, podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao i wyłożyć na I ciasto. Przykryć drugim i wyłożyć resztę masy. Posypać obficie listkami migdałów, orzechami, wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    zapowiada się pysznie! a mogłabyś dodać zdjęcie ciasta po przekrojeniu? :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Zrobiłam podobne i jest super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam mniam uwielbiam... niebo w gębie...;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    zdjęcia po przekrojeniu dodam później :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !