Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kolorowa z budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 1,5 szkl.
mleko 1 szkl.
olej 1 szkl.
mąka tortowa 3 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń kakaowy 1 op.
budyń śmietankowy 1 op.
budyń wiśniowy 1 op.
sól 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kolorowa z budyniem

Jajka ubić z cukrem na puszystą białą masę - aż cukier zupełnie się rozpuści.
Wlać olej i, dalej ubijając, wlewać wolno mleko.
Na końcu dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Robotem utrzeć masę na gładko, a następnie podzielić na trzy równe części.
Do każdej z części ciasta wsypać budyń o innym smaku i wymieszać łyżką.
Dużą formę wysmarować margaryną i wysypać mąką lub bułką tartą.
Na dno wlać kakaowe ciasto, na jego środek śmietankowe, a na koniec wiśniowe.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec, aż włożony patyczek będzie suchy.
Otworzyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 30.05.2012 10:07
pycha
leonkot 19.04.2012 15:33
pyszności
Habibi 08.04.2012 23:21
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Patrycja35 07.04.2012 12:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak