Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą białą masę - aż cukier zupełnie się rozpuści.
Wlać olej i, dalej ubijając, wlewać wolno mleko.
Na końcu dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Robotem utrzeć masę na gładko, a następnie podzielić na trzy równe części.
Do każdej z części ciasta wsypać budyń o innym smaku i wymieszać łyżką.
Dużą formę wysmarować margaryną i wysypać mąką lub bułką tartą.
Na dno wlać kakaowe ciasto, na jego środek śmietankowe, a na koniec wiśniowe.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec, aż włożony patyczek będzie suchy.
Otworzyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !