Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój Domowy Twaróg

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2 szkl
ryż 10 (słodkie, niepasteryzowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Mój Domowy Twaróg

Mleko wlać do dużego garnka emaliowanego . Zakwaszamy 2 szkl zsiadłego mleka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 12 godz. Zbieramy śmietanę z wierzchu. Gdy mleko się zsiądzie podgrzewamy na małym ogniu aby oddzielił się ser od serwatki. Kładziemy pieluchę tetrową na durszlak i przelewamy . Związujemy i wieszamy na kilka godz aż odcieknie serwatka . Po tym czasie zdejmujemy i mamy gotowy twaróg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.01.2013 19:21
najlepszy do serników i nie tylko
Emiliozo 22.11.2012 07:48
nawet nie wiedziałam, że tak to się robi
Dorian 17.10.2012 19:05
domowy najlepszy
AURELKA 05.09.2012 20:49
znakomity mam smak na niego
romanrafal
romanrafal 12.08.2012 12:42
super
IZABELA29 21.06.2012 08:24
taki najsmaczniejszy
misia53 20.06.2012 21:11
och jakbym teraz chciała taki mieć
Mati13 04.06.2012 16:58
taki twaróg jest wspaniały!
IrenaM 31.05.2012 23:49
domowy jest najlepszy
jozefinach 06.05.2012 09:55
Uwielbiam.
Andysz 02.05.2012 13:31
fajny;)
Elżbieta17 20.04.2012 18:39
pyszny smak z dzieciństwa:)
Aneta41 16.04.2012 18:17
musi byc pyszny
Renata22 09.04.2012 22:57
kapitalny
Gosia20 08.04.2012 10:00
wow
dwa pokoje z kuchnią 07.04.2012 18:28
uwielbiam taki ser, moja mama taki robiła :)
Kuchareczka2 07.04.2012 16:39
koniecznie swojskie , ja takie mam , polecam ten twaróg do sernika
treonina 07.04.2012 15:06
pamiętam jak moja babcia takie robiła :-) niestety do tego trzeba mieć odpowiednie mleko tzw. "swojskie", którego ja niestety nie mam :-( a szkoda
Patrycja35 07.04.2012 12:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak