Sposób przygotowania

Mleko wlać do dużego garnka emaliowanego . Zakwaszamy 2 szkl zsiadłego mleka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 12 godz. Zbieramy śmietanę z wierzchu. Gdy mleko się zsiądzie podgrzewamy na małym ogniu aby oddzielił się ser od serwatki. Kładziemy pieluchę tetrową na durszlak i przelewamy . Związujemy i wieszamy na kilka godz aż odcieknie serwatka . Po tym czasie zdejmujemy i mamy gotowy twaróg.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pamiętam jak moja babcia takie robiła :-) niestety do tego trzeba mieć odpowiednie mleko tzw. "swojskie", którego ja niestety nie mam :-( a szkoda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    koniecznie swojskie , ja takie mam , polecam ten twaróg do sernika
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam taki ser, moja mama taki robiła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    kapitalny
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    musi byc pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny smak z dzieciństwa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    domowy jest najlepszy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    taki twaróg jest wspaniały!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    och jakbym teraz chciała taki mieć
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taki najsmaczniejszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    znakomity mam smak na niego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    nawet nie wiedziałam, że tak to się robi
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    najlepszy do serników i nie tylko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !