Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa
Połowę ciasta wlać do formy posmarowanej tłuszczem. Resztę wymieszać z kakao i wylać na jasne ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę.
Jak ciasto ostygnie polać polewą czekoladową.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
jajko | 6 sztuk |
mąka ziemniaczana | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 250 gram |
kakao | 3 łyżeczki |
cukier | 150 gram |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: