Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, kilkakrotnie opłukać wodą, osączyć z wody, pokrajać. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć w rondlu na tłuszczu. Dodać grzyby, 3 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 30 minut. Następnie podprawić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podać na talerzu z ryżem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    grzyby same w sobie mają dużo wody, do tego jeszcze płukane nieco nią nasiąkły - ja bym nie dolewała już więcej
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię , będę robiła jak tylko sie pojawią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !