Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek Wielkanocny z masła.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło śmietankowe
sól
pieprz ziarnisty
gryszpan
foremka do robienia baranka

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek Wielkanocny z masła.

Kupując foremkę myślałam, że zrobienie baranka jest proste, niestety nie wystarczyło włożenie w nią masła, bo nic z tego nie wychodziło :( Dopiero babcia nauczyła mnie co zrobić, by wyszły z niej ładne baranki.
Foremkę (ja mam drewnianą) dobrze schłodzić zimną wodą. Na dwie minutki podkładam pod kran z zimną wodą. Następnie nacieram dobrze solą i wykładam dokładnie masłem, po czym składam i wkładam do zamrażalnika na 10 minut. Po tym czasie starannie wyjmuję z foremki baranka i z pieprzu robię mu oczka, a w pyszczek wkładam listek gryszpanu.
Mam nadzieję, że komuś się przyda mój sposób na Wielkanocnego Baranka :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 04.03.2013 13:57
ęten baranek
Stenka 04.03.2013 08:07
warto zrobić taki swój
pacpaw 15.04.2012 23:32
normalnie artysta kuchenny
adam1f 09.04.2012 06:18
dobre
IZABELA29 08.04.2012 12:46
fajny
Cukiereczek13 08.04.2012 11:58
genialny, pierwszy raz spotykam się z czymś takim :)
romanrafal
romanrafal 08.04.2012 08:15
piękne
Mati13 07.04.2012 15:50
ale najlepszy byłby z takiego swojskiego masła :) wygląda bardzo ładnie :)
daria2911 07.04.2012 11:40
super
anja3107 07.04.2012 11:39
śliczny
EWI 07.04.2012 10:50
ja też chcę taki :)
EWI 07.04.2012 10:50
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak