Sposób przygotowania

Kupując foremkę myślałam, że zrobienie baranka jest proste, niestety nie wystarczyło włożenie w nią masła, bo nic z tego nie wychodziło :( Dopiero babcia nauczyła mnie co zrobić, by wyszły z niej ładne baranki.
Foremkę (ja mam drewnianą) dobrze schłodzić zimną wodą. Na dwie minutki podkładam pod kran z zimną wodą. Następnie nacieram dobrze solą i wykładam dokładnie masłem, po czym składam i wkładam do zamrażalnika na 10 minut. Po tym czasie starannie wyjmuję z foremki baranka i z pieprzu robię mu oczka, a w pyszczek wkładam listek gryszpanu.
Mam nadzieję, że komuś się przyda mój sposób na Wielkanocnego Baranka :)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    EWI

    piękny
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    ja też chcę taki :)
  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    śliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ale najlepszy byłby z takiego swojskiego masła :) wygląda bardzo ładnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    genialny, pierwszy raz spotykam się z czymś takim :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    normalnie artysta kuchenny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto zrobić taki swój
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    ęten baranek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !