Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier jabłkowo aroniowy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 50 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
woda 1/4 szkl
owoce 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier jabłkowo aroniowy.

Owoce aronii przebrać, umyć, osączyć. Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. owoce rozgotować w wodzie, przetrzeć przez sito. Wsypać cukier i kwasek cytrynowy. Gotować kilka minut, mieszając. Gorący przecier przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lu pasteryzować 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 17.08.2014 13:26
Smacznie się zapowiada:)
anja3107 29.07.2010 14:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak