Sposób przygotowania

Śmietane schładzamy i przelewamy do słoika, solimy do smaku. Energicznie potrząsamy słoikiem aż zaczną się tworzyć kawałki masła. Odlewamy maślankę, masło zalewamy zimną wodą i ugniatamy, aby się ujednoliciło. Na chwilkę wkłądamy do lodówki. Drewniana foremkę namaczamy w wodzie i wkładamy do niej masło, formujemy baranka. Wyciągamy z foremki, z piepru robimy oczy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    czuc Wielkanoc...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    czuc Wielkanoc...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Hm ładnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    fajny baranek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do takiego baranka z masła babcia wkładała malusią chorągiewkę alleluja i stawiała go na rzeżusze.....wsopmnienia z daaaawnych lat...
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    myślę, że nie każdy będzie wiedział z jakiej śmietany zrobić to masło...
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale śliczny! tylko rzeczywiście nie wiadomo z jakiej śmietany to zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ja robie ze śmietany z naszego mleka, ale kupna powinna byc minimum 30 %
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    wrecz jak kupiony;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !