Sposób przygotowania

wszystkie składniki na piernik zagotować do półgorącego dodajemy 3 szkl mąki i miksujemy. do ostudzonej masy dodajemy żółtka i miksujemy wraz z 1,5 łyżeczki amoniaku i 1,5 łyzeczki sody. Na koniec dodajemy ubitą pianę i delikatnei mieszamy ciasto dzielimy na pół i pieczemy na złoty kolor.
ciasto na wiśniowiec: Jajka ubijamy z cukrem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy wraz z drobno pokrojonymi orzechami i odsączonymi z soku wiśniami pieczemy ok 45 min. Ciasto przekładamy masa z nutelli - masło ucieramy na puch i doajemy nutellę oraz do smaku alkohol (lub mozna zrobic mase czekoladową). Wierzch polewamy polewą

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !