Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz cielęcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 0,5kg
olej 2 łżki
cebula 1
smieatana 1/2 skzl.
sok cytrynowy
strączek chilli
sproszkowana papryka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz cielęcy

Części cielęciny pokrajać na kawałki, oprószyć mąką, solą, lekko zrumienić na patelni, a potem przełożyć do rondla. Zrumienić i pokrajaną w plastry cebulkę dodać do mięsa. Patelnię opłukać i zalać tą wodą mięso w rodnlu. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu Dodać malutki sttrączek bardzo ostrej papryki (chili), a gdyby była za mało ostra, doprawić sproszkowaną papryką. Gdy trzeba, dosolić i podlewać wodą, mieszając często. Pod koniec wlać śmietanę, skropić sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 25.12.2012 18:04
pycha
Justyna87 07.11.2012 19:57
dobry przepis
gusia1000 01.08.2012 15:44
Dobre.
cooleczka 06.04.2012 19:41
brzmi smacznie :)
Emilia22 06.04.2012 18:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak