Sposób przygotowania

Groch opłukać, namoczyć w przegotowanej, letniej wodzie. Następnego dnia dodać sól i ugotować do miękkości, lecz nie rozgotować, po czym odcedzić i odparować. Boczek pokrajać w cienkie plasterki i stopić na patelni. Jajka wybić do naczynia, roztrzepać je, dodać groch, wymieszać, wylać na patelnię z boczkiem i usmażyć. Przyprawić pieprzem i ew. solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo super pomysł... z groszkiem jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny pomysł na jajówę...
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    nie no z groszkiem nie jadłam :):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !