Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto briciole e frutta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20dag
żółtko jajek 4
cukier puder 20dag
cukier waniliowy 1 torebka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5szkl.
białko 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto briciole e frutta

Utrzeć tłuszcz na pianę, dodawać po 1 żółtku i po części cukru. Do gładkiej i pulchnej masy dodać cukier wanilinowy i proszek do pieczenia oraz tartą bułkę na zmianę ze sztywną pianą z białek. Na końcu lekko wymieszać z owocami i masę wlać do tortownicy lub prodiża natłuszczonego i wysypanego tartą bułką. Piec ok. 40 min. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 06.11.2012 22:27
pycha
Justyna87 06.11.2012 22:27
pycha
gusia1000 01.08.2012 15:38
Tylko takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak