Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makaronikowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3dag
cukier 25dag
orzechy włoskie 20dag
białko 8
laska wanilii 0,5
cukier puder
mocny napar z kawy 1/5szkl.
żółtko jajek 2
laska wanilii 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makaronikowy

Z białek ubić pianę, cały czas ubijając dodać cukier, uprzednio lekko uprażone zmielone orzechy, mąkę i wanilię. Upiec 3 krążki. Następnie utrzeć masło na pulchną masę z cukrem i wanilią, bardzo dokładnie mieszając dodawać po łyżeczce naparu kawy i po jednym żółtku. Tort przełożyć sporządzoną masą i udekorować wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 25.12.2012 18:05
pycha
Justyna87 05.11.2012 13:17
super
Justyna87 29.08.2012 11:18
fajne
Aleksandraa 28.08.2012 11:08
super
Aleksandraa 28.08.2012 11:08
super
gusia1000 01.08.2012 15:56
Tylko taki robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak