Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 2 szt
mleko 1.5 szkl
budyń waniliowy szt
masło 3/4 kostki
cukier do smaku
serek homogenizowany 400 ml
galaretka czerwona 2 szt
śnieżka opak
galaretka zielona szt
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bananowiec

Kroki postępowania

1
upiecz 2 ciemne biszkopty.z jednego po upieczeniu wykrój kółka.z mleka cukru,budyniu ugotuj budyń.przestudzony budyń utrzyj z masłem.
Krok 1 - bananowiec foto
2
galaretki czerwone rozpuść w 300 ml wody,teżejąca galaretkę połącz z serkami homogenizowanymi.Banany obierz i skrój w plastry,skrop sokiem z cytryny by nie ściemniały.śnieżkę ubij i dodaj do niej tężejącą zieloną galaretkę.
Krok 2 - bananowiec foto
3
przełożenie placka:
biszkopt ciemny-masa budyniowa-biszkopt ciemny z kółkami ( w każde kółko włóż kawałek banana)- masa z serków homogenizowanych-wciśnij w masę ciemne kółka z biszkoptu-ubita śniezka
Krok 3 - bananowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 07.04.2012 22:07
Ciekawie wygląda to ciacho!
caralajna 06.04.2012 22:36
ciekawe wykonanie, a'la picasso
cooleczka 06.04.2012 19:41
ale fajny :)
teresa18 06.04.2012 19:00
ciekawe w przekroju

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak