Sposób przygotowania

1. Orzechy można kupić już zmielone,albo po prostu można zmiażdzyć orzeszki w moździerzu.
Jeśli ktoś nie ma moździerza można użyć maszynki do mielenia mięsa.

2. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Jajka ucieramy bardzo powoli z cukrem, do tego dodajemy cały czas mieszając czekoladę.
Następnie, esencję waniliową, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia oraz orzeszki.

3. Całą masę dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do wysmarowanej masłem foremy.


PIECZEMY CIASTO PRZEZ 25-30 MINUT W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI CELCJUSZA.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !