Sposób przygotowania

Herbatę (ja nie miałam sypanej dlatego użyłam ekspresowej, choć pewnie lepsza byłaby prawdziwa czarna) zalewamy wrzątkiem. Dodajemy przyprawy i mieszamy żeby lekko przestygło.

Kurczaka zalewamy herbatą z przyprawami i odstawiamy do lodówki na noc. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wlewamy połowę marynaty.
Pieczemy 1,5h najpierw w temp 200 st, po pół godzinie zmniejszamy na 160st (bez termoobiegu). Ja na ostatnie 15 min ustawiłam tylko dolną grzałkę, bo mój piekarnik dość mocno przypiekł skórkę.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie jadam mięs na słodko, ale na to pewnie bym się skusiła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !