Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek mascarpone z polewa toffi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
serek mascarpone 2 sztuki
śmietanka fix 1 sztuki
śmietana 30% 250 ml
migdały 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 łyżeczka
biszkopty podłużne 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek mascarpone z polewa toffi

Na początek trzeba mieć upieczony biszkopt na brytfance, bądź kupić gotowy. Z biszkoptu zrobić 2 warstwy tej samej grubości. Mleko skondensowane należy gotować przez 2,5 godziny (cała puszkę) i potem pozostawić do ostygnięcia.
Masa: śmietanę 30 % ubić na sztywno, dodać do niej 1 łyżeczkę cukru waniliowego i śmietankę fix następnie wkładać porcjami serki mascarpone. Masę wymieszać i przełożyć w środek biszkopta. Przykryć druga częścią biszkopta. Na górę wyłożyć i wysmarować masę toffi ( mleko skondensowane) i posypać płatkami migdałów.

Pyszny placek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.08.2012 18:50
ale kusisz:)
Marta1986 13.05.2012 19:40
super
haniaa 06.05.2012 10:30
oj... taki placek za mną chodzi od kilku dni...
Patrycja33 29.04.2012 23:29
mm ale pycha słodkości
iwona25 11.04.2012 20:58
mniam
paula99926 10.04.2012 10:10
ale pysznościi!!!!!
Katarzyna59 10.04.2012 09:57
pyszny
Gosia20 07.04.2012 20:13
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak