Sposób przygotowania

Na początek trzeba mieć upieczony biszkopt na brytfance, bądź kupić gotowy. Z biszkoptu zrobić 2 warstwy tej samej grubości. Mleko skondensowane należy gotować przez 2,5 godziny (cała puszkę) i potem pozostawić do ostygnięcia.
Masa: śmietanę 30 % ubić na sztywno, dodać do niej 1 łyżeczkę cukru waniliowego i śmietankę fix następnie wkładać porcjami serki mascarpone. Masę wymieszać i przełożyć w środek biszkopta. Przykryć druga częścią biszkopta. Na górę wyłożyć i wysmarować masę toffi ( mleko skondensowane) i posypać płatkami migdałów.

Pyszny placek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    musi być pyszny
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale pysznościi!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mm ale pycha słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    oj... taki placek za mną chodzi od kilku dni...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ale kusisz:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !