Sposób przygotowania

W misce mieszamy mąkę, drożdże (rozpuszczone w niewielkiej ilości ciepłego mleka), 2 żółtka, szczyptę soli, olej, roztopioną margarynę i tyle mleka ile ciasto „zabierze”. Po wyrobieniu ciasta odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie kroimy cebulę w piórka i smażymy na oleju. Duża ilość cebuli na patelni spowoduje, że cebula nie przypali się tylko udusi. Pod koniec smażenia przyprawiamy solą i gałką muszkatołową. Z wyrośniętego ciasta tworzymy okręgi, układamy je na blaszce i pozostawiamy na chwilę aby jeszcze wyrosły. Gdy już wyrosną kładziemy na każdy z okręgów plasterek boczku wędzonego. Placki smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na nich cebulę i można dodać odrobinę startego sera żółtego (skoro to cebularze, to niech tej cebuli będzie naprawdę dużo). Cebularze pieczemy około 30 min w temperaturze około 180 st. C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    lubie takie wynalazki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    dobre =)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !