Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle w sosie szpinakowo-śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
makaron tagliatelle 300 gram
smietana 18% 200 gram
szpinak mrożony 250 gram
oliwa
sól do smsku
czosnek do smsku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle w sosie szpinakowo-śmietanowym

Na patelni rozgrzewamy sporo oliwy i lekko podsmażamy na niej czosnek. Do czosnku dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szklimy do miękkości. Następnie dodajemy szpinak i smażymy mieszając aż całkowicie się rozpadnie i będzie miękki, teraz dodajemy śmietanę i rozprowadzamy ją w całej potrawie. Do utworzonego sosu dodajemy makaron ugotowany al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 10.06.2012 09:21
świetne
Aneta41 07.05.2012 19:21
ciekawe smaki
ewka1978 28.04.2012 20:16
Coś dla mnie
Dorian 24.04.2012 19:07
apetyczne
EWI 19.04.2012 09:51
pyyyycha!!!!!
Rafał10 06.04.2012 12:44
Uwielbiam ! Zawsze robię sobie na szybko według identycznego przepisu :)
Cukiereczek13 06.04.2012 11:44
super wygląda :)
Katarzyna87 06.04.2012 10:27
Smaki mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak