Sposób przygotowania

Skrzydełka dokładnie myjemy i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu aby bulion był klarowny (w trakcie gotowania zdejmujemy z powierzchni szumowiny). Kiedy mięso będzie prawie ugotowane, dodajemy warzywa i kontynuujemy gotowanie aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie myjemy liście szczawiu i drobno siekamy. Sprawdzamy czy warzywa z bulionu są już miękkie i wyjmujemy je razem z mięsem pozostawiając czysty wywar. Dodajemy do niego posiekany szczaw i gotujemy do miękkości. Gotowa zupę zabielamy śmietaną z mąką i serwujemy z ugotowanym na twardo jajkiem. Porządnie wysmażone grzanki są do takiej zupy idealnym dodatkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Kocham zupe szczawiową ;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jedna z ulubionych zup.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    moja ulubiona :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !