Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 40 dag
Goździki całe Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
gruszki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Gruszki obrać, pokroić na połówki, usunąć gniazdo nasienne, włożyć do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały. Owoce ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić po 2 goździki. Zagotować wodę z cukrem. Gorącym syropem zalać owoce. Słoiki zamknąć, pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 22.08.2011 13:36
super
Alicja34 10.08.2010 19:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak