Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSY Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 400 gram
wołowina 400 gram
papryka czerwona 1 szt
cebula 3 szt
czosnek 3-4 ząbki
ogórek kiszony 3 szt
majeranek 3 łyżki
tymianek 1 łyżka
przyprawa do kebaba 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
chleb razowy 3-4 kromki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSY Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM

Kroki postępowania

1
Mięso oprawić i zmielić.Paprykę umyć wyczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę.Ogórki również pokroić w kostkę.cebulę obrać o drobno posiekać.Można cebulę sparzyć wrzątkiem i przestudzić.Mięso i warzywa przełożyć do większej miski,dodać wszystkie przyprawy.Można również dodać posiekaną pietruszkę.Kromki chleba namoczyć kilka minut w mleku i odcisnąć.Dodać jajka i dobrze wszystko wyrobić.
Krok 1 - KLOPSY Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM foto
2
Mokrą dłonią formować klopsy i obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - KLOPSY Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ,na wolnym ogniu.
Krok 3 - KLOPSY Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.12.2013 10:07
bardzo fajne
misia53 03.06.2013 20:01
aromatyczne świetne klopsiki
Seba 30.11.2012 12:23
pycha
anemon 04.11.2012 10:40
Smaczna odmiana klopsików.
Wafelek2601 17.10.2012 08:45
smaczne
Krystyna32 31.07.2012 14:50
extra
Grazyna0211 07.06.2012 12:48
pyszne świetnie doprawione
kate.500 07.05.2012 20:04
pyszny pomysl
agnieszka137 05.04.2012 23:50
pycha, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak