Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 g
czosnek 2 zabki
śmietana 1/2 op
mąka 1 łyzka
grzyby suszone 6 szt
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z kapustą

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować), potem ją pokroić. Przełożyć do garnka, zalać litrem zimnej wody, dodać namoczone grzyby, gotować na małym ogniu około godziny, dodać kostkę. Czosnek obrać, posiekać dodać do wywaru. Śmietanę wymieszać z mąką, sokiem z kapusty i kilkoma łyżkami wywaru. Wlać do zupy, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.03.2013 08:56
Ciekawy pomysł
adelajda 29.08.2012 18:47
jeszcze takiego nie jadłam !
andrzej10 19.08.2012 08:03
smaczne .)
Katarzyna/kate1980 10.07.2012 22:43
super
aginaa 07.06.2012 22:14
fajne
novita23 01.06.2012 14:40
ciekawy
Betka 31.05.2012 20:16
na pewno pyszny;)
zuzanna_z 21.04.2012 12:29
fajny
natii3624 21.04.2012 11:48
super! :)
adam1f 19.04.2012 00:55
dobry
isetta 07.04.2012 11:34
naprawdę dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak