Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron bucatini z ricottą i koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory z puszki lub koncentrat 300 gram
czosnek 1 ząbek
papryczka chili kawałek
ricotta 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
nasiona kopru 1/2 łyżeczki
makaron spaghetti 400 gram
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron bucatini z ricottą i koperkiem

Kroki postępowania

1
Umyć dokładnie koper i drobno posiekać. Ricottę umieścić w miseczce i dobrze rozetrzeć drewnianą łyżką .Na patelnię wlać oliwę, dodać ząbek czosnku, lekko podsmażyć, dodać pomidory/zmiksowane/, papryczkę ,doprawić solą, pieprzem i dusić ok.10 min.
Krok 1 - Makaron bucatini z ricottą i koperkiem foto
2
Dodać połowę zielonego kopru,nasiona i ricottę. Ugotowany al dente makaron dodać do sosu pomidorowo-serowego
Krok 2 - Makaron bucatini z ricottą i koperkiem foto
3
Wymieszać delikatnie ze sobą wszystkie składniki, dodać pozostałą część kopru i przełożyć na talerze.
Krok 3 - Makaron bucatini z ricottą i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.08.2016 15:24
smaczny obiad
Grazyna0211 26.02.2016 15:42
smaczne danie
Betka 25.05.2012 16:55
pycha;)
stokrotka 05.04.2012 22:42
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak