Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta włożyć do miksera i połączyć składniki.Z chwila kiedy ciasto zaczyna tworzyć spójną masę należy je przenieść na deskę,uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok.30 min.Wypoczęte ciasto rozwałkować na grubość ok.0,5 cm /można podsypać lekko mąką/i wycinać foremką kwiatuszki z dziurką/ok 30 szt/.Ułożyć ciastka na blaszce wyłożonej papierem i piec w temperaturze 170° ok.15 min/czas pieczenia zależy od piekarnika/. Ciasteczka powinny tylko delikatnie zmienić kolor,ale nie mogą być przyrumienione.Wystudzone przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Jeszcze takich nie jadłam, ale zamierzam niebawem wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Jeszcze takich nie jadłam, ale zamierzam niebawem wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Super ja miłośnik takich małych słodkości jestem za :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie ciasteczka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    Zrobiłam - bardzo dobre i bardzo słodkie ciasteczka. Dodatkowo łatwe w wykonaniu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !