Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
cukier 20 dag
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki na zimę

Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucić owoce, gotować, aż się przewrócą. Gorące truskawki (bez syropu) przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.08.2011 16:11
smaczne
Adamorek 04.07.2011 23:13
fajne
Alicja34 26.10.2010 20:21
smaczne
Alicja34 26.10.2010 20:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak