Sposób przygotowania

Groch płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie gotujemy w nieosolonej wodzie do miękkości. Warzywa obieramy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy 1,5 l wody. Dodajemy boczek i przyprawy. Po 45 minutach wrzucamy do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy będą miękkie, warzywa i boczek wyjmujemy. Warzywa odkładamy a boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Łączymy wszystkie składniki zupy - wywar, ugotowany groch, przesmażony boczek, a także pokrojona w kostkę kiełbasę. Zagotowujemy. Gotową zupę doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !