Sposób przygotowania

Przygotować 2 małe miseczki. Kilka truskawek należy pokroić w cienkie plastry i wyłożyć nimi ścianki miseczek. Pozostałe truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości/2-3 łyżki/ gorącej wody.
Ubić na sztywno śmietanę ,a serek rozetrzeć z cukrem na gładką masę. Połączyć ser z truskawkami, dodać przestudzoną żelatynę, śmietanę /pozostawić trochę do dekoracji/ i delikatnie wymieszać.
Masę serowo-śmietankową przelać do miseczek .
Gotowe serniczki przykryć folią i wstawić do lodówki na 2-3 godz.
Kiedy masa stężeje przełożyć deser na talerzyki/powinien łatwo ”wyskoczyć” z miseczki/ozdobić bitą śmietaną i podawać z dodatkiem biszkoptów.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !