Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosna na talerzu i pierwsze nowalijki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
zielona cebulka 1 peczek
zielona sałata /mix/ kilka liści
jogurt naturalny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczywo razowe kilka kromek
ser biały twarogowy 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosna na talerzu i pierwsze nowalijki

Kroki postępowania

1
Rzodkiewkę dokładnie umyć i część pokroić w plasterki.Umytą zieloną cebulkę drobniutko pokroić .Umyć dokładnie sałatę i osuszyć.
Krok 1 - Wiosna  na talerzu i pierwsze nowalijki foto
2
Twaróg przełożyć do miseczki rozetrzeć widelcem ,dodać jogurt naturalny i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Część rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce , dodać do twarożku. Dodać również część pokrojonej cebulki.Wymieszać.
Krok 2 - Wiosna  na talerzu i pierwsze nowalijki foto
3
Przygotowany twaróg kłaść na kromki razowego chleba posmarowanego masłem. Podawać na liściu sałaty,ozdobić krążkami rzodkiewki i drobnej sałatki.
Krok 3 - Wiosna  na talerzu i pierwsze nowalijki foto
4
Twarożek można również podać wraz z sałatką na osobnym talerzyku posypując z wierzchu cebulką i rzodkiewką.
Krok 4 - Wiosna  na talerzu i pierwsze nowalijki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 06.06.2012 09:42
zdrowo i kolorowo
Anna146 07.04.2012 14:43
zdrowe śniadanie - polecam
Bozena4 06.04.2012 10:34
Super
sylwia / sytofala 05.04.2012 22:50
prawdziwie wiosennie :)
stokrotka 05.04.2012 22:42
pycha
Ewa6274879 05.04.2012 21:29
pyszne letnie śniadanko - najlepiej z wyhodowanymi przez siebie nowalijkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak