Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka z dorsza po kurpiowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3
cebula 3
olej 80 ml
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smsku
natka pietruszki do smsku
sól do smsku
słonina 150 gram
przecier pomidorowy 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka z dorsza po kurpiowsku

Filet z ryby osuszyć i oprószyć solą. Posiekać cebulę. Słoninę pokroić w paseczki, które umieścić należy na dnie naczynia do zapiekania (ewentualnie można dobrze nasmarować tłuszczem). Na niej kłaść na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę dorsza skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. W naczyniu umieścić liść laurowy i ziele angielskie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po około 15 minutach zalać przecierem i piec do miękkości. Podać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 01.06.2012 21:06
świetn arybeczka
malcik111 22.05.2012 08:51
świetna
Wiesława1 09.05.2012 15:14
pyszna rybka
ewka1978 28.04.2012 20:15
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak