Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wysoki jasny biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 sztuk
cukier 12 łyżek
mąka tortowa 4 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka krupczatka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wysoki jasny biszkopt

Jajka z cukrem ubić. Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąkę i wolno mieszać ubijaczką. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym 200 stopni około 25 minut. Wymiary blachy 26x46

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 26.05.2012 17:39
Fajnie wyszedł...
Betka 20.05.2012 19:15
pycha;)
Wafelek2601 18.05.2012 22:39
pięknie wyrósł
Robert10 04.05.2012 09:06
ładnie wyrósł
Papryczka 29.04.2012 19:34
super wygląda
dianix 26.04.2012 16:19
wyrośnięty
anulka69 19.04.2012 12:07
ekstra
Dorian 19.04.2012 08:19
pycha
melonik 12.04.2012 06:57
super
edita15 06.04.2012 07:54
śliczny biszkopt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak