Sposób przygotowania

Mięso dokładnie wymyć, pokroić w ćwiartki i osuszyć. W garnku rozgrzać tłuszcz i włożyć mięso. Obrumienić z obydwu stron, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie wlewamy około 2 szklanek wody. Dodajemy sól, pieprz. Jeżeli woda nie pokrywa mięsa, należy dolać. Marchewki obieramy, kroimy w grube plastry, wrzucamy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu,ok.50 min

Kiedy mięso będzie miękkie, wlewamy śmietanę i zagęszczamy mąką. Sos powinien mieć konsystencje dość gęstej śmietany. Tak przyrządzonego królika podajemy z ziemniakami lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    Ostatnio dosc czesto jem kroliczka wiec tego nieomieszkam sprobowac Pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    fajnie sie prezentuje i napewno jest smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Pyszny przepisik ! Bardzo często taki robię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra danie
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    moje ulubione danie ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    pewnie dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię królika w śmietanie.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Pyszne to :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !